Skandiabankens Kredittkort Best I Test

For at du ikke skal gå deg vill i alle tilbyderne av bensinkort har vi laget en liste over det vi mener er de bensinkortene som gir deg de beste fordelene og rabattene. Det gjør det også lettere å lage et budsjett, hvis man vet hvor utgiftene er, og hvor store de er. Hvis du samtidig har et bensinkort fra en forhandler som du er lojal overfor, så kan du som regel få flere fordeler som kunde. Det er flere kredittkort i Norge som er gode når det gjelder bonus, rabatt og cashback på drivstoff, men vi kom fram til en klar vinner. Med Shell sitt kredittkort kan du ta ut penger fra de fleste minibanker rundt om i verden.

Ikano Visa gir en fast cashback på 1 % når du handler mat- og dagligvarer og bensinstasjon og drivstoff. Hvis du vil ha mest mulig igjen når du bruker et kredittkort med cashback, kan du bestille alle disse tre kortene. Både Flexi Visa og 365 Privat har tidligere blitt kåret til best i test for disiplinerte brukere av kredittkort. Vi må skille mellom to hovedtyper kort; de som direkte gir deg EB-poeng for bruk og de som gir deg en bonus som valgfritt kan overføres til EB-poeng. Mange av kortene tilbyr tilleggskort som gjør at samboer/ektefelle eller andre også kan bruke samme konto for opptjening av bonus eller poeng, enten gratis eller mot en ekstra avgift.

Det betyr enda bedre muligheter til å spare penger og i tillegg gir som kjent kjøp med kredittkort ekstra trygghet, noe du du finner mer informasjon om i menyen nedenfor. Blant annet får du i Norge 10 prosent rabatt på leiebiler fra Avis, mens du fra Hertz får 10 prosent rabatt på leiebiler i hele verden. Her har vi ganske enkelt et kredittkort med svært gode rabatter og dermed er mulighetene til å spare penger tilsvarende gode.

Cresco Car ble av Kredittkortguiden kåret til det andre beste kredittkortet for de som er interessert i bensinkort. Fordelen med Cresco sitt kredittkort er at du ikke trenger å forholde deg til en bensinstasjon. Cresco blir solgt både som kredittkort og som forbruksfinansiering av samarbeidspartnere, og direkte fra banken selv. Jeg bruker 365Privat og føler jeg sparer en del med det.. Får 30 øre ekstra i rabatt hos Esso i tillegg til den vanlige rabatten på 3.65%. Forøvrig får man 30 øre rabatt om man drar coopkortet før bankkortet på Statoil og Esso. Velger du bensin som kategori vil du få 4% rabatt hver eneste gang du fyller bensin.

Hvis vi ser på to av de kredittkortene som har cashbackmuligheten, og som har kommet høyt i forbrukertester, 365 Direkte og Flexi Visa, ser vi at begge disse kortene har en begrensning på 2.000 kroner i året og Flexi Visa legger også et tak på 200 kroner i måneden på hvor mye man kan ta ut i cashback. Jeg bruker KUN kredittkort, bankkort kun på de meget få stedene som ikke tar kredittkort.

Dersom du har en cashback på 4 prosent vil du få 4 kroner tilbake for hver hundrelapp du betaler med ditt kredittkort. I utgangspunktet kan du benytte disse pengene fritt, men vær oppmerksom på at dette ikke nødvendigvis gjelder for alle kredittkort. Noen kredittkort gir cashback på alle kjøp av varer og tjenester, mens andre kort kun gir cashback ved enkelte betalingssteder som vil være nærmere spesifisert. Dersom du har et kredittkort med bonus vil det i stor grad fungere som ved cashback. Generelt sett er det nok likevel slik at det er noe mer begrensinger på bonus enn på cashback.